CUMA MESAJLARI

Bu yazımızda Sizler için ister yazılı ister resimli olarak sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz Cuma mesajları hazırladık, faydalı olabilmek temennisiyle iyi okumalar dileriz.




CUMA İLE İLGİLİ HADİSLER

Evs İbni Evs’ten (ra) rivayet edildiğine göre: Resûlullah (sav) şöyle buyurdu:

“Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salât ü selâm getiriniz; zira sizin salât ü selâmlarınız bana sunulur. ” 

(Ebû Dâvûd, Salât 201, Vitir 26)


Ebû Hüreyre’den (ra) rivayet edildiğine göre: Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdu:

“Büyük günahlardan kaçınıldığı sürece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarında geçen günahlara keffaret olur. ” (Müslim,)



Ebû Hüreyre’den (ra) rivayet edildiğine göre: Resûlullah (sav) şöyle buyurdu:

“Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı. ” (Müslim, Cuma 17, 18)


Ebû Bürde İbni Ebû Mûsâ el–Eşarî (ra) şöyle dedi: Bir gün Abdullah İbni Ömer (ra) bana: Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah’tan (sav) bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu. Ben de: Evet, duydum. Babam, Resûlullah’ı (sav) şöyle buyururken işittiğini söyledi:

“O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir. ” (Müslim, Cuma, 16)



Ebû Hüreyre’den (ra) rivayet edildiğine göre: Resûlullah (sav) şöyle buyurdu:

“Bir kimse güzelce abdest alarak cuma namazına gelir, hutbeyi ses çıkarmadan dinlerse, iki cuma arasındaki ve fazla olarak üç günlük daha günahları bağışlanır. Kim hutbe okunurken çakıl taşlarıyla oynarsa, boş ve mânasız bir iş yapmış olur. ” (Müslim, Cuma 27)


CUMA BAĞIŞLANMA GÜNÜ

Selmân’dan (ra) rivayet edildiğine göre: Resûlullah (sav) şöyle buyurdu:

“Bir kimse cuma günü boy abdesti alarak elinden geldiğince temizlenir, saçını sakalını yağlayıp tarar veya evindeki güzel kokudan süründükten sonra câmiye gider, fakat orada yan yana oturan iki kimsenin arasını açmaz, sonra Allah Teâlâ’nın kendisine takdir ettiği kadar namaz kılar, daha sonra sesini çıkarmadan imamı dinlerse, o cumadan öteki cumaya kadar olan günahları bağışlanır. ” (Buhârî, Cuma 6, 19)



İbni Ömer’den (ra) rivayet edildiğine göre: Resûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Biriniz cuma namazına gideceği zaman boy abdesti alsın. ” (Buhârî, Cuma 2, 5, 12; Müslim, Cuma 1, 2, 4)


Ebû Saîd el–Hudrî’den (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Her bâliğ olan kimseye cuma günü boy abdesti almak gereklidir. ” (Buhârî, Ezan 161, Cuma 2, 3, 12; Müslim, Cuma 5, 7)


HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI

Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri diline, Allah sevgisi gönlüne, bu güzel günün bereketi üzerine olsun. Hayırlı Cumalar




Allah’ın Selamı Rahmeti, Bereketi üzerimize olsun! Cumamız Mübarek Olsun! Hayırlı Cumalar.


 İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim. Allah Cumanızı Kabul Etsin.



Allah’ım! Ruhumu daraltma, kalbimi karartma, darda koyup aratma, Hak yolundan saptırma, beni senden başkasına yalvartma. Amin. HayırIı Cumalar.


Allah’ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.



Allah’ım; bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. Hayırlı Cumalar.


Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.


Kalbimiz iman ile gönlümüz İslam ile dilimiz Kur’an ile kulağımız ezan ile gözümüz nur ile dolsun. Evimiz huzurlu ve neşeli olsun. Hayırlı Cumalar


Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile Hayırlı Cumalar Dilerim.



Daha fazla Dini söz için tıklayınız


Daha fazla Cuma günü ile ilgili bilgi için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir