STEVE JOBS MOTİVASYON VE BAŞARI SÖZLERİ

Steve Jobs Sözleri ;Apple’ın efsane kurucusu Steven Paul Jobs (Doğum/24 Şubat 1955 – Ölüm / 5 Ekim 2011), sadece çok başarılı bir firmayı yönetmekle değil aynı zamanda açık sözlülüğüyle de tanınıyor. Steven Paul Jobs, Apple ‘ın kurucu ortaklarından biridir. Bilgisayar endüstrisinin önderlerinden olarak kabul edilir. Next Computer ve Pixar Animasyon Stüdyoları’nı da kurmuştur. Bu yazımızda Apple’ın unutulmayan kurucusu Steve Jobs un etkileyici ve ilham veren sözlerini sizlerle paylaşmak istedik. Steve Jobs sözlerini ister yazılı ister resimli olarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.



MOTİVASYON SÖZLERİ

Mezarlıktaki en zengin insan olmanın benim için bir anlamı yok. Gece harika bir iş çıkardığımı düşünerek uyumak. işte bunun bir anlamı var.


Yaptığımız şeyler kadar yapmadıklarımızdan da gurur duyuyorum. Yenilik, bin şeye hayır demektir.


Küçük başlayın, büyük düşünün.


Bir şey yaptığınızda iyi bir sonuç alırsanız, bir başka iyi şey daha yapın ve ona çok uzun süre takılıp kalmayın. Bir sonrakinin ne olacağını düşünün.


Başarılı girişimcilerle başarısız girişimcileri birbirinden ayıran şeylerin yarısının sadece sabır olduğunu gördüm.


Apple’dan kovulmak, hayatımda başıma gelen en iyi şeydi. Başarılı olmanın ağırlığı, yeni başlayanın hafifliğiyle yer değiştirdi. Hayatımın en yaratıcı dönemlerinden birine girmemi sağladı.


Hayat kısa, sanırım sadece öldüğümüzde anlayacağız bunu.


Evrende bir iz bırakmak istiyorum.


İnsanlar çoğunlukla siz onlara gösterene kadar ne istediklerini bilmiyorlar.


Farklı olun, farklı düşünün: Sıradan işler yapmaktansa aykırı işler ortaya koymak size farklılığı getirecektir.


Zamanınız kısıtlı! Bu yüzden başka insanların gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin.


En iyisini yapın: Yaptığınız her işte en iyisini yapmaya çalışın. Başarı yeni başarıları getirir. Mükemmeliyet tutkusu olan insanları işe alın.


Odaklanma ve basitlik! Bu her zaman mantralarımdan biri olmuştur. Basit, karmaşıktan daha zor olabilir. Bir işi basitleştirmek için düşüncelerinizi sadeleştirmeniz gerekir. Bu da çok çaba gerektirir. Ancak sonunda buna değecektir, çünkü o noktaya vardığınızda, dağları yerinden oynatabilirsiniz.


İşiniz, hayatınızın büyük bir bölümünü dolduracak. Gerçekten tatmin bulmanın tek yolu ise yaptığınız işin harika bir iş olduğuna inanmaktır. Harika bir iş yapmanın tek yoluysa, yaptığınız işi sevmektir. Henüz bulamadıysanız, aramaya devam edin. Yetinmeyin. Kalple ilgili tüm meselelerde olduğu gibi, onu bulduğunuzda bunu fark edeceksiniz. Her harika ilişkide olduğu gibi, yıllar geçtikçe daha iyi bir hale gelecektir. Bu yüzden bulana kadar arama devam edin. Yetinmeyin.


Zamanınız kısıtlı! Bu yüzden, başka insanların gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin.



DERS VERİCİ SÖZLER

Hayatta en önemli şey zaman. Hepimizin belirli bir yaşam süresi var ve bu sürede yapabileceklerimiz de sınırlı. Ayrıca rekabetin oldukça fazla olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ve aklınıza gelen bir fikir dünyanın başka bir yerinde, başka birinin aklına da geliyor. Bu nedenle, yaşamınız boyunca tutkularınızın peşinden gidin ve başkalarının bu tutkuları söndürmesine izin vermeyin. Tutkularınızın peşinden giderseniz, kazanmamanız için hiçbir neden yok.


İş yapış modelim Beatles grubudur. Birbirlerinin olumsuz eğilimlerini kontrol altında tutan dört adam vardı. Birbirlerini dengelediler ve toplamları, parçaların toplamından daha büyük oldu. Benim iş hayatına bakış açım şöyle: İş dünyasındaki büyük şeyler hiçbir zaman bir kişi tarafından yapılmaz, bir grup insan tarafından yapılır.


Yaşamınızda, neyi ve kimi sevdiğinize iyi karar verin. Çünkü yaşamınızın ekseni, sevdiğiniz kişiyle, sevdiğiniz iştir. İşiniz, her zaman yaşamınızın en büyük bölümü olacaktır. O nedenle, hayattan tat almanın tek yolu, yaptığınız işi sevmektir. İşinizi sevebilmenizin tek yolu ise, onun güzel ve yararlı bir iş olduğuna inanmanızdır.


Lideri, takipçilerden ayıran inovasyondur.



Bir sorunun çözümünü bulmaya çalıştığınızda, muhtemelen ilk çözüm yolu çok uzun ve karmaşık olacaktır. Eğer siz yola devam eder ve çözümün üzerine yoğunlaşırsanız daha basit ve şık çözümlere ulaşabilirsiniz.


Bu hayatta zamanınız sınırlı. O sınırlı zamanı, başkasının yaşamını yaşayarak harcamayın. Başka kişilerin düşünceleriyle yaşanan yaşam, dogmaların tuzağına düşmek demek demektir.


Yaratıcılık, sadece nesneleri birbirine bağlamaktır. Yaratıcı yeteneklere sahip insanlara bir şeyi nasıl yaptıklarını sorduğunuzda, bu konuda biraz suçlu hissediyorlar, çünkü aslında onlar bir şey yapmadılar, sadece bir şeyler gördüler.


Daha fazla motivasyon sözü için tıklayınız


Steve Jobs Hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir