ROBERT KİYOSAKİ DEN ZENGİNLİK SIRLARI

Robert Toru Kiyosaki , 8 Nisan 1947 yılında Hilo, Hawaii’de doğmuş, Amerikalı iş insanı, Girişimci ve yazardır.Robert Kiyosaki, 51 dile çevrilmiş ve dünya çapında 41 milyondan fazla satmış, uluslararası kendi yayınladığı kişisel finans ve Zengin Baba Yoksul Baba kitap serisi de dahil olmak üzere 26’dan fazla kitabın yazarıdır.

Robert Kiyosaki, Özellikle teknolojinin, robotların ve global bir ekonominin kuralları değiştirdiği bir dünyada, zengin olmak için yüksek gelirinizin olması gerektiği efsanesini çürütür. Bize okul sistemlerinin parayla ilgili öğrettiklerine neden güvenmememiz gerektiğini hatırlatır ve bu önemli yeteneğin neden bugün hiç olmadığı kadar önemli olduğunu açıklar. Çocuklarınıza paraya dair neler öğretmeniz gerektiğini açıklar, böylece onlar da günümüz dünyasının zorluklarına ve fırsatlarına kendilerini hazırlayabilir ve hak ettikleri zengin yaşamı sürebilir.

Robert Kiyosaki dünya genelinde milyonlarca insanın parayla ilgili düşünme şekillerine meydan okudu ve onları değiştirdi. Genel inanışa ters düşen bakış açısıyla Robert Kiyosaki, finansal okuryazarlık konusunda bir öncüdür ve birçok kişiye finansal bağımsızlık hedeflerine ulaşmaları için ilham vermiştir.



ROBERT KİYOSAKİ DEN İLHAM VERİCİ SÖZLER

İnsanların maddi olarak sıkıntı çekmesinin başlıca nedeni, yıllarını okulda geçirip parayla alakalı hiçbir şey öğrenememeleridir.


Sonuç olarak bu insanlar para için çalışmayı öğrenirler, ama asla parayı kendileri için çalıştırmayı öğrenemezler.


Zengin biriyle fakir biri arasındaki fark, boş zamanlarında ne yaptıklarından bellidir.


Yatırımcılık risklidir, diyenleri sık duyarım. Katılmıyorum. Bana göre, Eğitimsiz olmak risklidir.


Büyük başarılara giden yol, güçlü yanlarını güçlendirmek ve karakter bozukluklarını ele almakla başlar. Demek ki öncelikle kusursuz davranmak yerine kusurlarımızı bulmak gerekir.


Hayatta en çok başarı gösteren insanlar, soru soranlardır. Onlar her zaman öğrenirler. Durmadan büyürler, gelişirler. Her zaman girişken ve ataktırlar.



Niye istediğin her şeyi yazmakla başlamıyorsun?


Para için çok çalışmak, paranın sizi mutlu edecek şeyleri satın alabileceğini düşünmek de zalimce. Gecenin bir yarısı uyanıp ödenecek faturaların sıkıntısını çekmek korkunç bir yaşam biçimi. Sınırlarını maaş tutarınızın belirlediği bir yaşam sürmek gerçekten yaşamak değil. Çalıştığınız işin size güvence vereceğini düşünmek kendi kendinizi kandırmaktan başka bir şey değil. Zalim olan bu işte, eğer mümkünse sizin kurtulmanızı istediğim tuzak da bu. Paranın insaflıların yaşamını nasıl yönettiğini görüyorum. Bunun başınıza gelmesine izin vermeyin. Paranın sizi yönetmesine lütfen izin vermeyin.


ROBERT KİYOSAKİ DEN GENÇLERE ÖNERİLER

Benim gençlere önerim, ne öğreneceklerinden çok kendine bir şeyler öğretecek işler aramaları. Belli bir meslekte karar kılmadan ve “fare yarışına” tutsak olmadan önce, ne tür beceriler edinmek istediklerine karar vermeleri. Kişi bir kez ömür boyu fatura ödeme kısırdöngüsüne kapıldı mı, ufak metal tekerlekleri döndüren küçük sıçanlardan farkı kalmaz. Minik tüylü bacakları hızla döner, tekerlek hızla döner. Fakat ertesi gün gelip bir daha baktığınızda hâlâ o kafeste olurlar: Ne büyük iş!


Tüm hayatlarını başkaları için çalışarak geçiren insanların sonu, genellikle finansal mücadeledir.


İçinizden ne geliyorsa öyle yapın , nasıl olsa biri çıkıp sizi eleştirecek . Yapsanız da size lanet okurlar , yapmasanız da.


Gerçek şu ki patronunuzun görevi sizi zengin etmek değildir. Onun üstüne düşen maaşınızı ödemektir. Zengin olmak size düşer, yeter ki isteyin.


Herkes cennete gitmek ister ama gel gör ki ölmek isteyen yoktur.


Eğer bir şeyler değişmeliyse, önce ben değişmeliyim.



Paraya önem vermemin nedeni bu. Para önemlidir, fakat ömrümü para kazanmaya harcayamam.


Gerçek dünyada, akıllı olanlar değil cesurlar ilerler.


Bizi çok çalışmaya iten parasız kalma korkusudur.


Para bir güçtür Ama ondan daha güçlüsü finans eğitimidir para gelir ve gider ancak paranın nasıl çalıştığını bilirseniz üstünlüğü ele geçirir ve Servet yapabilirsiniz. Olumlu düşüncenin tek başına işe yaramamasının nedeni çoğu insanın okula gidip paranın nasıl işlediğini bilmeden ömrünün sonuna kadar para kazanmak uğruna hayatını tüketmesidir.



Beynim her geçen gün daha da gelişiyor çünkü sürekli alıştırma yapıyorum o geliştikçe daha çok para kazanabilirim.


İnsanı tuzağa düşüren iki duygu var: Korku ve arzu. Onları kendi çıkarınıza kullanın, size zarar vermelerine izin vermeyin.


Para aşkı cehennemin kapısını açar. Parasızlık bütün kötülüklerin anahtarıdır.


PARA KAZANMAK İÇİN KENDİNİ DEĞİŞTİR

Para kazanmak için para gerekmez. Sözcükler gerekir. Zengin biriyle yoksul biri arasındaki fark, kullandıkları sözcüklerdir. Kişinin zengin olması için tek yapması gereken mali sözcük dağarcığını genişletmektir. En güzeli de o sözcüklerin çoğuna hiç para vermeden ulaşabilirsin.


Doğru kullanmamız şartıyla beynimiz en güçlü gelir kaynağımız, aksi takdirde en güçlü pasif varlığımız olur.


Zaman ve parayı karşılaştırdığımızda ,zaman çok daha değerli bir varlıktır.


Eğer zengin olmak istiyorsanız, gerçek dünyada duygusal zeka zihinsel zekadan daha önemlidir.


Reddedilmeyi ne kadar göze alırsan, kabul edilme şansın o kadar yükselir.


Çoğu kimsenin içindeki zengin kişiyi bulamamasının nedeni içindeki fakirin yanlış yapmaktan korkmasıdır.



Dünyanın en zenginleri ağlar kuruyor. Ötekilerse iş aramak üzere eğitiliyorlar.


Kaybetmekten korkan sonunda kaybetmeye mahkumdur.


En büyük servetiniz ne bildiğinizdir. En büyük riski­niz de ne bilmediğiniz.


Risk her zaman vardır, öyleyse siz de ondan kaçınmak yerine riski idare etmesini öğrenin.


Riskten ve kaygıdan korkuyorsan erken davran.


Kahramanları taklit etmek, örnek almak güçlü bir öğrenme yöntemidir.


Maddi sıkıntı çoğu kez yaşamları boyunca başkası için çalışan insanların başına gelir.


BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİN

Duygularınıza teslim olmayarak tepkinizi ve düşünceni­zi geciktirebildiniz. En önemlisi bu. Korku ve hırs gibi duy­gularımız hep olacak. Buradan yola çıkarak, o duyguları ken­di yararınıza ve uzun süreli kullanmanız, duygularınızın dü­şünme yetinizi denetim altına almasına izin vermemeniz önemlidir. Çoğu kimse korkuyla hırsı kendi zararlarına kulla­nır. İşte cahillik bu noktada başlar. Pek çok insan maaş gü­nünü, zam almayı iple çeker ve iş güvencesine önem verir, çünkü arzu ve korku hissini sonu nereye varacak diye sorgu­lamaz. Yük arabası çeken bir eşek resmini getirin gözünüzün önüne, eşeğin sahibi elindeki havucu hayvanın burnuna tu­tuyordur. Eşek sahibi yoluna gidiyordur belki, ama eşek bir hayal peşinde ilerliyordur. Ertesi gün eşek başka bir havucun peşi sıra ilerleyecektir.


Bakış açını değiştirsen iyi olur. Beni suçlamayı sorunun benden kaynaklandığını düşünmeyi bırak. Sorun bensem eğer beni değiştirmek zorundasın eğer sorunun kendinde olduğunu anlarsan kendini değiştirebilir ve bir şeyler öğrenebilirsin. Bak ne diyeceğim kendini değiştirmek başkasını değiştirmekten daha kolaydır.


Para bir güçtür Ama ondan daha güçlüsü finans eğitimidir para gelir ve gider ancak paranın nasıl çalıştığını bilirseniz üstünlüğü ele geçirir ve Servet yapabilirsiniz. Olumlu düşüncenin tek başına işe yaramamasının nedeni çoğu insanın okula gidip paranın nasıl işlediğini bilmeden ömrünün sonuna kadar para kazanmak uğruna hayatını tüketmesidir.


UYAN VE ÖĞREN

Çoğunlukla hayat seninle konuşmaz. Seni bir nevi iter kakar. Her itmesinde şöyle der hayat, Uyan ve öğren.


Hepiniz farklı farklı öğreniriz. İşin püf noktası senin en iyi öğrenme yolunu bulman, bunu yaptığın zaman kendi kişisel dehanı keşfedeceksin. Bir dâhi bir şeyde sivrilen kişidir. Fakat bir dâhinin mutlaka her şeyde iyi olması gerekmez. Aslında, bir dâhinin genellikle bir alanda yeteneği olur, diğer alanlardaysa oldukça sıradandır.


Kendi işinize bakmaya başlayın. Tam gün çalıştığınız işi sürdürün ama pasif olmayan gerçek değerler satın almaya başlayın.


İstediğin şeyi elde etmenin en iyi yolu elde edebileceğine inanmaktır. Düşünceler güçlüdür. Aklına koyarsan istediğin her şeyi gerçekleştirebilirsin.



Ne kadar çok güvenlik ararsanız o kadar az özgürlüğünüz olur.


Elinizdekilerle mutlu olun, çünkü yalnızca bu kadarına sahipsiniz.


Bugünün dünyasında akademik açıdan dahi ama finansal açıdan embesil olabilirsiniz.


İflas etmekte yoksul olmak arasında fark vardır. İflas geçicidir, yoksulluk sonsuz.


Hiçbir şey bilmiyorsan alacağın herhangi bir öğüt hiç öğüt almamaktan iyidir. Fakat kötü öğütle iyi öğüt arasındaki farkı göremiyorsan bu riskli olabilir.


Eğer para yönetiminde iyi değilseniz, dünyadaki bütün para elinize geçse, size yaramaz.


Yatırımcılık risklidir, diyenleri sık duyarım. Katılmıyorum. Bana göre, Eğitimsiz olmak risklidir.


Gerçek şu ki patronunuzun görevi sizi zengin etmek değildir. Onun üstüne düşen maaşınızı ödemektir. Zengin olmak size düşer, yeter ki isteyin.


Paraya önem vermemin nedeni bu. Para önemlidir, fakat ömrümü para kazanmaya harcayamam.


Devlerin ayağı takılır, düşerler. Ama solucanlar düşmez. Çünkü tek yaptıkları Yeri kazıp sürünmektir.


Aktif varlıkları olmayan, nakit akışlarını boşa savuran kimselerin Yarını olmaz.


Tıp doktoru arkadaşlarımın birçoğuna göre stresin başlıca nedeninin çok çalışmak, buna karşılık yeterince para kazanmamak. Hele biri, sağlık bozuklarına neden olan en büyük etmenin “cüzdan kanseri” olduğunda ısrarlı.


Daha fazla bilgi için tıklayınız

Daha fazla motivasyon sözü için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir