Üç Aylar Sözleri ve Mesajları 2024

Dinî hayatımızda Üç Aylar diye bilinen feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimine giriyoruz. Üç Aylar , Rahmân olan Allah’ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı aylardır.  İslâm dünyasında her yıl manevî bir iklimin hüküm sürdüğü ve ramazan bayramıyla sona eren üç aylar , Müslümanlara dinî hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunmaktadır. Üç aylara önem verilmesinin sebeplerinden biri de bu aylarda bulunan kandil geceleridir. Receb ayının ilk cuma gecesi Regaib, aynı ayın yirmi yedinci gecesi Mi‘rac, Şâban ayının on beşinci gecesi Berat ve Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi Kadir gecesidir.

Bereket ve feyzinden istifade etmesini bilenler, bu aylardan büyük kazançlar elde ederler. Bu bakımdan üç ayların kıymeti pek büyüktür. Ahiret sermayesinin artmasına vesile olan kudsî aylardır. Bu aylarda bol bol istiğfar etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kur`ân okumak ve dua etmek en uygun davranışlardır.

Rasûlüllah (s.a.s) bir hadis-i şerifinde; “Recep Allah`ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır” buyurmuştur. Ayrıca Peygamber Efendimiz, Receb ayı girince, ” Âllahım! Receb ve Şabanı bize mübarek kıl! Bizi Ramazana ulaştır” diye dua ederdi.


Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunduğu Üç ayların başlangıcı bu yıl Ocak ayına denk geliyor. Üç Aylar, Receb ayının 1. günü; 12 Ocak 2024 Cuma günü başlayıp, Ramazan ayının 30. günü; 09 Nisan 2024 Salı günü sona erecek.


REGAİB KANDİLİ 11 OCAK 2024 PERŞEMBE

ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI 12 OCAK 2024 CUMA

MİRAC KANDİLİ 06 ŞUBAT 2024 SALI

BERAT KANDİLİ 24 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ

RAMAZAN BAŞLANGICI 11 MART 2024 PAZARTESİ

KADİR GECESİ 05 NİSAN 2024 CUMA

AREFE 09 NİSAN 2024 SALI

RAMAZAN BAYRAMI 1.GÜN 10 NİSAN 2024 ÇARŞAMBA

RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 11 NİSAN 2024 PERŞEMBE

RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 12 NİSAN 2024 CUMA



Güzel Sözler

Bütün okuyucularımızın üç aylarını kutlar, hayırlara ve mutluluklara vesile olmasını Yüce Allah (c.c.)’tan dileriz.



Ey Çaresizlerin çaresi ve ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu günlerin hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi! Üç aylarınız mübarek olsun.


Ey kalpleri çekip çeviren Allah’ım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!



Ahiret sermayemizin artmasına vesile olması dileğiyle üç aylarımız mübarek olsun.


Üç aylarınızı kutlar, hayırlara ve mutluluklara vesile olmasını Yüce Allah (c.c.)’tan dileriz.



Dua Sözleri

Allah’ım üç ayların bereket ve feyzinden istifade etmeyi ve bu aylardan büyük kazançlar elde edebilmeyi bizlere nasib eyle.


Üç ayların sevgi, barış ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.



Üç ayların hürmetine sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etmesini Allah’tan dilerim.


İslam’ın nurlu yüzü kalbine dolsun makamınız cennet Hz. Muhammed (sav) komşunuz olsun günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun üç aylarınız mübarek olsun.



Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Üç aylarınız mübarek olsun.


Rabbimiz ; Biz dua etmesini bilmiyoruz. Resulullah (sav) nasıl dua ettiyse bizde öyle dua ediyoruz. O (sav) Sen’den neler istediyse, bizde onları talep ediyoruz. O (sav) nelerden sana sığındıysa, bizde onlardan sana sığınıyoruz. Dualarda buluşmak dileğiyle Üç aylarımız Mübarek olsun



Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Üç aylarımız kutlu olsun.


Güllerin en güzel kokanı, çiçeklerin en güzel açanı, hayatın en güzel anları, Allah’ın cennet mekanı sizlerin olsun, Üç aylarımız mübarek olsun.



Üç aylarınızı kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim.


Mevla’m çekirdeğe orman gizlemiş, yılan zehrine derman gizlemiş, mübarek günlere cennet gizlemiş. Senin, ailenin ve tüm İslam âleminin üç ayları mübarek olsun.


Rabbimiz ; Bizi amellerin ve ahlakın en güzeline sevket. Bunu Senden daha iyi yapan yoktur. Üç aylarımız Mübarek olsun.


Üç aylar hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Daha fazla dini söz için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir