MİRAC KANDİLİ 2024

Mirac Kandili ; Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Mirac Gecesidir. Mirac bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Mi’rac sözlükte; Yükseğe çıkmak, İsra da; Geceleyin yürümek demektir. Allah,’ın dâveti üzerine sevgili Peygamberimiz bir gece Mekke’de Mescid-i Haramdan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülmüş, oradan Cebrâil ile birlikte bütün gökleri aşarak “Sidretül’münteha” denilen makama yükselmiştir. Peygamberimiz (s.a.s.) buradan daha ileriye gitmiş ve vasıtasız olarak Yüce Allah ile görüşmüştür.

Bu mukaddes yolculuğun Mekke’den Kudüs’e kadar olan bölümüne İsra, Kudüs’ten itibaren devam eden bölümüne de Mi’rac denir. Peygamberimiz, beş vakit namazı ümmetine Mirac hediyesi olarak getirmiştir.

Mirac olayı Peygamberimizin en büyük mucizelerinden biridir. Hicretten bir buçuk yıl önce Receb ayının 27. gecesinde meydana gelmiştir. (Bu yıl 06 Şubat 2024 Salı günü idrak edilecek)

Mi’rac gecesi Peygamberimiz (s.a.s.) yükseldiği yüce makamda Allah’a kavuşmuş, arada hiç bir vasıta olmadan İlâhi Vahye mazhar olmuştur. Bu makamda kendisine üç şey verilmiştir:

1– Bakara sûresinin son iki ayeti, (Âmenerresûlü)

2– Ümmetinden Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi.

3– Mi’rac hediyesi olarak beş vakit namaz.


Âyetlerimizden bir kısmını ona göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan alıp çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya seyahat ettiren Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Şüphesiz ki O her şeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla görendir. (İsra Suresi, 1) Mirac Kandiliniz Mübarek olsun.


İman edip hayırlı işler yapanlara gelince, onlar da cennetliktirler; onlar orada ebedî kalacaklardır. Bakara 82 Mirac Kandilinin, Bereket ve Fazileti üzerinize olsun Kandiliniz Mübarek olsun.


Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru! Bakara, 201 Mirac Kandili niz Mübarek olsun.


Güllerin en güzel kokanı, çiçeklerin en güzel açanı, hayatın en güzel anları, Allah’ın cennet mekanı sizlerin olsun, hayırlı kandiller.


Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Miraç kandiliniz hayırlı olsun!


Ya Rabbim

Ya Rabbim Sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri bu mübarek Miraç kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. (Amin) Hayırlı Kandiller.


Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle Mirac Kandilimiz Mübarek olsun.


Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular ki : “Hatırlayan güzelse, hatırlanan da güzeldir. Gül bahçesine giren ya gül olur, ya da gül kokar” manevi bollukların yaşandığı bir gece olması dileğiyle, kandiliniz mübarek olsun.


Kandiller berekettir, umuttur, gözyaşıdır, yakarıştır, özlemdir. Dualarınız kabul, Mirac kandiliniz mübarek olsun.


Allah’ım! Seçtiğin Peygamberinin (sav) hürmetine, bizi, anne ve babamızı Cehennem ateşinden koru. Bizi iyilerle beraber Cennete koy, Duâmızı kabul buyur. Âmin! Mirac kandiliniz mübarek olsun.


En Güzel Kandil Mesajları

Ey Allah’ım bana verdiğin şeyin sonunda senin rızan ve cennetin olsun. (amin) Mirac kandiliniz mübarek olsun.


Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.


Mübarek kandilinizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.


Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Kandiliniz mübarek olsun!


Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Mirac Kandiliniz mübarek olsun.


Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!


İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Mirac kandilinizi kutlarım.


Bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olması dileklerimle. Kandilinizi kutlar, size ve sevdiklerinize hayırlara vesile olmasını dilerim.


Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.


Mevla’m çekirdeğe orman gizlemiş, yılan zehrine derman gizlemiş, mübarek günlere cennet gizlemiş. Senin, ailenin ve tüm İslam âleminin Mirac kandili mübarek olsun.


İslam’ın nurlu yüzü kalbine dolsun makamınız cennet Hz. Muhammed (sav) komşunuz olsun günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun Mirac kandiliniz mübarek olsun.


Günler bize dostların güzelliği ile geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Mirac Kandiliniz mübarek olsun.


Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere.


Mirac kandiliniz mübarek olsun.

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün kandil, Mirac kandiliniz mübarek olsun.


Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Mirac Kandiliniz mübarek olsun.


Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Mirac kandilinizi kutlarım.


Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Mirac Kandiliniz mübarek olsun.


Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Mirac kandiliniz mübarek olsun.


Rabbimiz! Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi saptırma, bize tarafından bir rahmet bağışla. Hiç kuşku yok, lütfu bol olan yalnız sensin. Âl-i İmrân / 8 Mirac Kandiliniz Mübarek Olsun Selam ve Dua ile


Mirac Kandili hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Daha fazla dini söz için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir