BERAT KANDİLİ 2023 SÖZLERİ

Berat Kandili (gecesi) Şaban ayının on beşinci gecesidir. Müslümanların Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir. Aslı “Berâet”tir. Berat sözlükte; “bir zorluktan kurtulmak ve beri olmak” demektir. Hz. Peygamber’in, “Allah Teâlâ rahmetiyle şâbanın on beşinci gecesi dünya semasında tecelli eder ve Kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar” buyurduğu rivayet edilmiştir.

Diğer bir rivayete göre de Hz. Peygamber, “Şâbanın ortasında gece ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona âfiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle!’ der” buyurmuştur.

Bu gecede, bir yıl içinde olacak bütün işler hükme bağlanıp ifası için Cenab-ı Hak tarafından meleklere verilir. Gecesini ibadet ve dua ile gündüzünü oruçlu geçirmek faziletlidir. Ellerimizi semaya açtığımız, Allahû Teâlâ’dan bizleri affetmesini dilediğimiz, dualar ettiğimiz 5 önemli geceden biri olan Berat Kandili 06 MART 2023 Pazartesi gününe denk geliyor. Allah bizleri bu geceye kavuştursun, dualarımızı kabul eylesin inşaAllah.


BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle; rabbimiz, duamı kabul et. Rabbimiz! Hesap kurulacağı gün beni, anamı, babamı ve müminleri bağışla. İbrahim 40-41 Hayırlı Kandiller.


(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! Fatiha 5-6-7 Bağışlanma dileğiyle Hayırlı Kandiller.


Allah’ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle. Hakkımda hayırlı olanları da, gönlüme razı eyle. Berat Kandiliniz mübarek olsun!


Sen Allah’a güven. Hiç beklemediğin anda çiçek açar umutlar. Bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle Berat Kandiliniz hayırlı olsun!


“Kendi kendine, yalvararak ve ürpererek, yüksek olmayan bir sesle, sabah-akşam Rabbini an. Gâfillerden olma!” (el- A’râf, 205) Hayırlı Kandiller.


“Rabbinin ismini zikret ve bütün varlığınla O’na yönel.” (el-Müzzemmil, 8) Berat Kandiliniz hayırlı olsun!


Rabbim, beni günahın alçaklığından Sana ibadet ve itaatin yüceliğine taşı. Berat Kandilimiz mübarek olsun!


Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır. Her Şeyin Gönlünüzce olması dileğiyle hayırlı kandiller.


AF GECESİ

Ömrün bitmiş, fakat sen yalvarmış yakarmışsın, sana bir gün daha verilmiş; işte şimdi öyle bir günde bulunuyorsun, öyle bir günde ne yapacaksan, her gün aynı gayretle o işe sarıl, öyle çalış öyle ibadet et, öyle yaşa. Berat Kandilimiz mübarek olsun!


“Allah yolunda infâk edin! Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Bir de ihsanda bulunun. Zira Allah, muhsinleri (iyilikte bulunan, işini güzel yapan ve ihsan şuuru ile yaşayanları) sever.” (el-Bakara, 195)


“Yarım hurmayla da olsa Ccehennem ateşinden korunun, onu da bulamazsanız güzel ve hoş bir söz ile korunun.” buyururdu. (Buhârî, Edeb, 34)


Ya Rab, sen müminlere yardım et. Onlar tamamen mahvolacak olursa artık sana ibadet edecek kim kalır. Berat Kandilimiz mübarek olsun!


Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle; rabbimiz, duamı kabul et. Rabbimiz! Hesap kurulacağı gün beni, anamı, babamı ve müminleri bağışla. İbrahim 40-41 Berat Kandiliniz mübarek olsun.


Allah’ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. “O’nun elçileri arasında ayırım yapmayız” ve “İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır” dediler. Bakara 285 Hayırlı Kandiller


Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri boynumuza borç kılma! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et! Bakara 286 Hayırlı Kandiller


Ey huzura kavuşmuş insan! Sen O’ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak Rabbine dön. (Seçkin) kullarım arasına katıl, Ve cennetim gir. Fecr 27-28-29-30 Berat Kandilimiz Mübarek olsun.


BAĞIŞLANMA GECESİ

(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! Fatiha 5-6-7 Bağışlanma dileğiyle Hayırlı Kandiller.


Hey Dost derdin ne olursa olsun. Umudun her zaman ALLAH olsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun!


Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman? Bilemem! Yeter ki o kapıda durmayı bil! bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.


Güllerin en güzel kokanı, çiçeklerin en güzel açanı, hayatın en güzel anları, Allah’ın cennet mekanı sizlerin olsun, hayırlı kandiller.


Ya Rabbim Sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri bu mübarek Berat kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. (Amin) Hayırlı Kandiller.


Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.


Allahım! Seçtiğin Peygamberinin (sav) hürmetine, bizi, anne ve babamızı Cehennem ateşinden koru. Bizi iyilerle beraber Cennete koy, Duâmızı kabul buyur. Âmin! Hayırlı Kandiller.


Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Berat Kandiliniz mübarek olsun!


Mübarek kandilinizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Berat Kandiliniz mübarek olsun.


DUA GECESİ

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Berat Kandiliniz mübarek olsun.


Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.


Üzülme! Çünkü yaradan umudu en çaresiz anlarda yollar. Unutma; yağmurun en şiddetlisi en kara bulutlardan çıkar. Bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle Berat Kandiliniz mübarek olsun!


Her dua nasibine, her nasip vaktine esirdir. Bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle Berat Kandiliniz mübarek olsun!


Allah sevdiği kullarına ahirette azap etmemek için günahlarına kefaret olsun diye dünyada sıkıntı verir. Berat Kandiliniz hayırlı olsun!


Rabbim benim hayrımı dile, ahirette de dünyada da taktir edilecek işler ile meşgul et. Lütfun ve Keremin ile birlikte bizim derecemizi artır Allah’ım . Berat Kandiliniz mübarek olsun.


Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevlaya yöneldiği bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle Hayırlı Kandiller


Gözlerimiz ışık dolu kalbimiz iman dolu avuçlarımız dua dolu olsun, Berat Kandiliniz mübarek olsun!


Beşerin zulmünden yüce ALLAH’ım Sen’in rahmetine sığınıyorum Yalnızca Sen oldu istinatgahım Sen’in rahmetine sığınıyorum. Berat Kandiliniz mübarek olsun.


Berat Kandili ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız

Daha fazla dini söz için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir