En İyi 30 Elon Musk Sözü

Erken Yaşları

Hepimizin bildiği Elon Musk ’ın tam adı aslında Elon Reeve Musk. Birçoğumuz onu Amerikan vatandaşı olarak bilsek bile 28 Haziran 1971 tarihinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nde dünyaya gelmiştir. Kanadalı bir anne ve Güney Afrikalı bir babaya sahip olan Musk, 20 yaşında ABD’ye göç etmiş ve halen de orada yaşamaktadır. ABD, Kanada ve Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşıdır. 

Elon Musk alışılmışın dışında bir CEO olarak hem özel hayatı hem iş hayatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi her zaman başardı. 12 yaşındayken bile farklı olacağını göstererek 1983 yılında ilk programının satışını tam 500$’a gerçekleştirdi. 


Girişimleri

Birçoğumuz onu SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olarak bilsek bile, The Boring Company şirketinin kurucusu ve aynı zamanda Neuralink ve OpenAI şirketlerinin de kurucu ortakları arasındadır. Günümüzde bu şirketler ile bağlantısı bulunsa da geçmişte birçok girişim içerisinde bulunmuş ve bunlardan bazıları başarılı bazıları başarısız olmuştur. Geçmişteki girişimlerinden en meşhur olanı olan PayPal ise onun bugünlere gelmesini sağlayan esas sermayenin oluşmasına büyük katkıda bulunmuştur.


Eğitim Hayatı

Günümüzde birçok örneği olan girişim kurmak adına üniversiteyi bırakan girişimcilerin aksine Elon Musk’ın üniversite hayatı da dolu dolu. 1992 yılında Kingston, Ontario’daki Queen’s University de öğrenimine başlayıp oradan University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için ayrıldı. Ekonomi alanında The Wharton School of the University of Pennsylvania’da lisans diploması aldı. Bununla yetinemeyip yan dal olarak University of Pennsylvania, School of Arts and Sciences’dan da, Fizik alanını tamamladı. Daha sonrasında Fizik ve Malzeme Bilimi alanında doktoraya başladı fakat doktorasını tamamlamadı ve doktorayı bırakıp Silikon Vadisine taşındı.


Sözleri

İnsanlar tutku duydukları şeyin peşinden gitmeli. Bu onları hemen hemen her şeyden daha mutlu edecek. 


Sabah kalktığınızda geleceğin daha iyi olacağını düşünüyorsanız, o gün aydınlık bir gündür. Aksi halde değil.


Marka sadece bir algıdır ve algı zamanla gerçekle eşleşir. Bazen ileride olur, bazen geride kalır. Ama marka sadece bazılarının bir ürün hakkında sahip olduğu kolektif bir izlenimdir.


Bir şirket kurmak pasta pişirmeye benzer. Tüm malzemeleri doğru oranda almalısınız.


Bir işe başlamak ve büyütmek, sattıkları ürün kadar arkasındaki insanların yenilikçiliği, itici gücü ve kararlılığıyla da ilgilidir.


Sürekli olarak ne yaptığınızı ve bunu nasıl daha iyi yapabileceğinizi düşündüğünüz bir geri bildirim döngüsüne sahip olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bence en iyi tavsiye: Sürekli olarak işleri nasıl daha iyi yapabileceğinizi düşünün ve kendinizi sorgulayın.



En büyük hatam, muhtemelen birinin kişiliğine değil de yeteneğine çok fazla ağırlık vermektir. Bence birinin iyi bir kalbe sahip olup olmadığı önemli.


Sepete ne olacağını kontrol ettiğiniz sürece, yumurtalarınızı bir sepette bulundurmanız sorun değil.


Başarısızlık burada bir seçenektir. İşler başarısız olmuyorsa, yeterince yenilik yapmıyorsunuz demektir.


Bir ürün çalışmak için bir klavuza ihtiyaç duyuyorsa, o ürün yeterince iyi yapılmamıştır.


Cehennem gibi çalışın. Demek istediğim, her hafta haftada 80 ila 100 saat ayırmanız gerekiyor. Bu başarı şansını artırır. Diğer insanlar 40 saatlik çalışma haftası veriyor ve siz 100 saatlik çalışma haftası veriyorsanız , o zaman aynı şeyi yapıyor olsanız bile, onların bir yılda başarması gereken şeyi dört ayda başaracağınızı bilirsiniz.



Başarı Sözleri

Utanç verici bir itirafta bulunmak gerekirse, video oyunlarını severim. Çocukken beni yazılım mühendisliğine sokan şey buydu. Daha iyi video oyunları oynamak için daha iyi bir bilgisayar alabilmek için para kazanmak istedim. Dünyayı kurtarmak gibi bir amacım yoktu.


CEO’nun ofisine giden yol CFO’nun ofisinden geçmemeli, pazarlama departmanından geçmemeli. Mühendislik ve tasarımdan geçmelidir .


Gerçekten, mantıklı olan tek şey, daha büyük bir kolektif aydınlanma için çabalamaktır.


Zamanımı yüksek konseptli şeyler hakkında ahkam keserek harcamam, mühendislik ve üretim problemlerini çözmek için harcarım.


Şu anda tarihin en tehlikeli deneyini yapıyoruz, yani bir çevre felaketi olmadan atmosferin ne kadar karbondioksiti kaldırabileceğini görmek.



Bir şey yeterince önemli olduğunda, ihtimaller lehinize olmasa bile yaparsınız.


Henry Ford ucuz, güvenilir arabalar yaptığında insanlar, ‘Hayır, bir atın nesi var?’ dediler. Bu yaptığı büyük bir bahisti ve işe yaradı.


Risk almaya karşı muazzam bir önyargı var. Herkes kıçını örtmeye çalışıyor.


Şirket kurmak için şirket kurmuyorum. İşleri halletmek için şirketler kuruyorum.


Sabır çok önemlidir. Vazgeçmek zorunda kalmadıkça vazgeçmemelisin.



Tavsiyeler

Bence Dünya’daki yaşam, sorunları çözmekten daha fazlası olmalı… Dolaylı da olsa ilham verici bir şey olmalı.


Yetenek son derece önemlidir. Bu bir spor takımı gibidir, en iyi bireysel oyuncuya sahip olan takım genellikle kazanır, ancak bu oyuncuların birlikte nasıl çalıştıkları ve uyguladıkları strateji ile ilgili bir çarpan vardır.


Birkaç yüz yıl geriye giderseniz, bugün doğal kabul ettiğimiz şey sihir gibi görünebilir: uzun mesafelerdeki insanlarla konuşabilmek, görüntüleri iletebilmek, uçabilmek, bir kehanet gibi çok büyük miktarda veriye erişebilmek. Bunların hepsi birkaç yüz yıl önce sihir olarak kabul edilecek şeylerdi.


İnternetteki önemli şeylerin çoğunun oluşturulduğunu düşünüyorum. İnovasyon kesinlikle devam edecek, ancak İnternet’in büyük sorunları özünde çözüldü.


Bazı insanlar değişimi sevmezler, ancak değişmenin alternatifi felaketse değişimi kucaklamanız gerekir.


Bir asteroit veya bir süpervolkan kesinlikle bizi yok edebilir, ancak dinozorların hiç görmediği risklerle de karşı karşıyayız: Tasarlanmış bir virüs, nükleer savaş, istemeden bir mikro kara delik yaratılması veya henüz bilinmeyen bir teknoloji, sonumuzu getirebilir.


Girişimci Sözleri

Kurucu veya CEO iseniz, yapmak isteyemeyeceğiniz her türlü işi yapmak zorundasınız… İşlerinizi yapmazsanız, şirket başarılı olmaz… Aslında bu görev çok basittir.


Kendi paramı her zaman kurduğum şirketlere yatırırım. Sadece başkalarının parasını kullanma olayına inanmıyorum. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Kendim yapmaya hazır değilsem, başkalarından bir şeye yatırım yapmalarını istemeyeceğim.


Karmaşık bir işi halletmek için çok sayıda insanı işe almak bir hatadır. Rakamlar , doğru cevabı bulmadaki yeteneği asla telafi etmeyecek (bir şeyi bilmeyen iki kişi, bir kişiden daha iyi değildir), ilerlemeyi yavaşlatır ve görevi inanılmaz derecede pahalı hale getirir.


Bütün yolu ilk günlerde tamamlamanız gerekmiyor. Çalışarak, yavaş yavaş başarıya ulaşırsınız.


İnsanların işe gelmeyi iple çektiği bir ortam yaratabilmek inanılmaz derecede önemlidir, çünkü yaptığınız işi seviyorsanız sıkı çalışmak çok daha kolaydır.


Oldukça basit bir iş. Sadece kitap okuyun ve insanlarla konuşun; ama özel­likle kitap okuyun. Okumayla kazanılan veri aralığı, biri konuşurken kazanılandan çok daha büyüktür.


Başarısız olmadıysanız henüz yeterince yenilikçi değilsiniz.


İnsanların eğitim ve zekayı karşılaştırmasından nefret ediyorum. İyi bir lisans derecesine sahip olman, aptal olduğun gerçeğini değiştirmez.


Garip bir şekilde hiçbir şeyi, bir şeymiş gibi göstermek çok fazla emek gerektiriyordu.


Özellikle arkadaşlarınızdan her zaman eleştirel geribildirim talep edin. Çünkü arkadaşlarınız eleştirilerini genellikle akıllarından geçirirler ama size söylemezler.


Daha Fazla Motivasyon Sözü İçin Tıklayınız

Elon Musk Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir