WARREN BUFFETT PARA VE YATIRIM SÖZLERİ

Warren Edward Buffett Amerikalı iş adamı ve hisse senedi yatırımcısıdır. 20. yüzyılın en başarılı yatırımcılarından biri olarak gösterilmektedir. Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, daha altı yaşındayken büyükbabasının bakkal dükkânından satın aldığı 6’lı coca cola şişelerinin, tanesini 5 cent kârla satarak, para kazanmaya başladı. 11 yaşındayken yüksek finans dünyasına adım attı ve babasının yanında çalışmaya başladı. İlk satın aldığı hisseleri, değer kazandıklarında sattı. Fakat sadece birkaç sene sonra bu hisselerin tavan yaptığını görünce; iyi şirketlere, uzun dönemli yatırım yapmak gerektiğinin önemini öğrendi.

Warren Buffet e göre mağazada gördüğü 400 dolarlık bir tv , 400 dolarlık bir alışveriş anlamına gelmiyordu. 0 400 doları harcamak yerine yatırıma yöneltse yirmi yıl sonra ne kadar edeceğini düşünür ve böylelikle bu düşünce tarzı ihtiyacı olmayan şeylere para harcamaktan alıkoyardı.

Dünyanın en zengin ve etkili insanlarından biri olan Warren Buffett den sizler için güzel bir demet hazırladık ister yazılı ister resimli olarak sosyal ortamlarda paylaşabilirsiniz, iyi okumalar dileriz.


Birileri bugün gölgede oturuyorsa, uzun zaman önce birileri ağaç ektiği içindir.


YATIRIM SÖZLERİ

Uyurken para kazanmanın bir yolunu bulamazsan ölene kadar çalışırsın.


Çok büyük bir sonucu ümit etmektense, iyi bir sonuçtan emin olmayı tercih ederim.


Eğer hayatta kalmak için bir gemi gerekliyse, bugünden gemi inşa etmeye çalışın, gökyüzü ne kadar bulutsuz olursa olsun.


Bütün yumurtalarınızı aynı sepete koymayın. Çeşitlendirme beklenmeyen olaylara karşı sigortanızdır.


İnsanlara değerlendirirken 3 niteliğe bakarsınız. Dürüstlük, akıl ve enerji. Bunların ilkine sahip değilseniz, ikisi sizi öldürecektir.


Duygularını kontrol altına alamayan kimse, parasını yönetemez.


DİSİPLİN VE İTİBAR

Överken özel, yererken genel davran.


Başkalarından akıllı olmanız gerekmez; onlardan daha disiplinli olun, yeter.


Eğer yatırımcıysanız, varlıkların değerinin ne olacağıyla ilgilenirsiniz; eğer spekülatörseniz, fiyatların ne olacağı ile ilgilenirsiniz, bizim oyunumuz bu değil.


İtibar kazanmak için 20 sene gerekir ama onu kaybetmek için 5 dakika yeter. Bunu bilirseniz hareketlerinizi farklı şekilde yaparsınız.


Size nasıl zengin olacağınızı anlatayım. Tüm kapıları kapatın. Herkes açgözlülük yaparken siz korkun, herkes korkarken siz açgözlü olun.


Risk ne yaptığını bilmemekten kaynaklanır.


9 tane bir aylık hamile kadını bir araya getirerek bir tane tam çocuk elde edemezsiniz.


Çok zengin birisi, çocuklarına her istediklerini yapacak kadar para bırakmalı ama asla hiç bir şey yapmayacaklarına olanak tanıyacak kadar para bırakmamalı.


Bazı erkekler playboy okur, ben yıllık raporları okurum.


Müthiş yatırım fırsatları ,şahane şirketler hisse fiyatlarına yanlış değer biçilmesine yol açan olağan dışı koşullarla çevrildiğinde ortaya çıkar.


Bütün istediğimiz, özünü iyi anladığımız, beğendiğimiz insanlarca yönetilen ve gelecek beklentilerine nazaran ucuz fiyatlanmış işlere girmektir.


Çorap ya da hisse fark etmez, kaliteli ürünleri ucuzken almayı severim.


Bütün yumurtalarınızı aynı sepete koymayın. Çeşitlendirme beklenmeyen olaylara karşı sigortanızdır.


Müthiş yatırım fırsatları ,şahane şirketler hisse fiyatlarına yanlış değer biçilmesine yol açan olağan dışı koşullarla çevrildiğinde ortaya çıkar.


Yatırım yapmanın temel fikri, hisse senetlerine bir iş olarak bakmak, piyasa dalgalanmalarından faydalanmak ve güvenlik marjını bulmaktır. Ben Graham’ın bize öğrettiği budur. Bunlar, bundan yüz yıl sonra bile yatırım yapmanın temel taşları olacaktır.


Eğer tarih kitapları zenginlere anahtar teşkil etseydi, Forbes 400 kütüphanecilerden oluşurdu.


Asla nehrin dibini iki ayağınla bulmaya çalışma.


Yatırım ağaç dikmeye benzer zamanı gelince gölgesinde uyursun.


Sürekli ihtiyacın olmayan şeyler alırsan, daha sonra ihtiyacın olanları satmak zorunda kalırsın.


Daha fazla motivasyon sözü için tıklayınız

Warren Buffett hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir